RMK teadusnõukogu sai uurimisteemade kohta seitse ettepanekut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loigupealsed metsad.
Loigupealsed metsad. Foto: Soomaa.com

Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) teadusnõukogu ootas ettepanekuid metsanduse ökoloogilisi, sotsiaalseid ja majanduslikke aspekte puudutavate teemade kohta, mida oleks Eestis tarvis uurida, kokku laekus tähtajaks seitse ettepanekut.

RMK kommunikatsioonijuhi Katre Ratassepa sõnul hakkab teadusnõukogu laekunud ettepnakeuid nüüd arutama. Ratassepp lisas, et RMK loodab prioriteetsete teemade loetelu kinnitada ja uue projektitaotluste konkursi välja kuulutada sel reedel, 12. veebruaril, kui toimub Tartus RMK viies teadusseminar.

Praegu on teadlastest ja erialaekspertidest koosnev RMK teadusnõukogu paika pannud üheksa teemavaldkonda, mille täpsemaks uurimiseks veebruaris avatavas taotlusvoorus ideid oodatakse.

Nendeks on energiapuidu efektiivsem kasutamine, metsade häiringurežiim, lehtpuupuistute tootlikkus ja elurikkus, valik- ja kujundusraiete võimalused Eestis, metsakasvatuslike tegevuste efektiivsuse hindamine, kaitstavate alade ökoloogiline funktsionaalsus, puistu pikaajalised kasvutrendid, puidu potentsiaal keemia-, farmaatsia- ja toiduainetööstuses ning kliimamuutuste ja majandamise mõju Eesti metsade süsinikuringele.

RMK alustas sihipärase teadustegevuse toetamisega aastal 2008. Praeguseks on rahastatud 11 rakendusuuringut kogusummas 1,1 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles