Kaljurand: ettevalmistamisel on vangide vahetuse leping Indiaga (2)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevakaitsja Chennai linnas.
Laevakaitsja Chennai linnas. Foto: Sander Ilvest

Indias vangis oleva 14 Eesti laevakaitsja tõttu valmistab välisministeerium ette vangide vahetamise lepingut Indiaga, mis tähendaks, et laevakaitsjad saaks karistust kanda kodumaal.

See ei tähenda, et Eesti peaks Indiale vange vastu andma, vahendas ERR Uudised välisminister Marina Kaljuranna sõnu «Aktuaalsele kaamerale».

«Kui vangide vahetuse leping saab sõlmitud, siis me tutvustame neile ka seda võimalust, et on võimalus võtta tagasi edasikaebamine ja leppida kohtuotsusega ja tulla Eestisse karistust kandma,» rääkis välisminister.

«Aga ma ütlen juurde ka seda, et miks me otsustasime vangide vahetuse lepingu sõlmida, oli ka justiitsministeeriumi esialgne analüüs, mis ütles, et sama teo eest, ehk õige relvaloata relvade omamine laeval, on karistatav ka Eestis. Tegemist on kuriteoga, mis on karistatav nii Indias kui Eestis ja see võimaldab sõlmida vangide vahetamise lepingut,» märkis Kaljurand.

India Tamil Nadu osariigi politsei võttis 2013. aasta 18. oktoobril vahi alla Somaalia piraatidega võitlema saadetud ettevõttele Advanfort kuuluva laeva Seaman Guard Ohio 35 meeskonnaliiget, kelle hulgas oli India, Suurbritannia, Ukraina ja Eesti kodanikke. Kogu meeskonnale esitati süüdistus kütuse ja relvade smugeldamises ning ebaseaduslikus India territoriaalvetesse sisenemises.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles