Eesti, Soome ja Läti politsei koostöös tabati narkojõuk

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amfetamiin
Amfetamiin Foto: SCANPIX

Eesti, Soome ja Läti politsei koostöös tabati Soomes tegutsenud narkojõuk, mis smugeldas riiki relvi ja narkootikume, kirjutas põhjanaabrite ajaleht Iltalehti.

Uimastite ja relvade ulatuslik vedu Eestist ja Lätist Soome ning seal edasimüük leidis aset 2014. aasta sügisest kuni 2015. aasta kevadeni.

Politsei konfiskeeris uurimise käigus kokku 11,5 kilogrammi amfetamiini, 36 600 ecstasy-tabletti ja umbes 1300 tabletti retseptiravimit Subutex.

Uimasteid levitati peale pealinna Helsingi ka Lääne-Soome ja Ida-Uusimaa maakondades. Kahtlusaluste soomlaste valdusest saadi ühtlasi kätte automaatrelv, ebaseaduslik püss ja püstol.

Politsei eeluurimise käigus tuvastatud andmetel toimetati (või üritati toimetada) 2014. aasta maikuust kuni oktoobrini Soome 24,5 kilogrammi amfetamiini, 2500 ecstasy tabletti ja 2500 tabletti retseptiravimit Subutex. Subutex on samuti liigitatud narkootikumide hulka.

Kuritegudes kahtlustatute seas oli soomlasi, eestlasi ja lätlasi.

Peamisteks kahtlusalusteks olid siiski Eesti ja Läti päritolu mehed, keda politsei süüdistab kogu salakaubaveo organiseerimises. Kulleritena kasutati Läti ja Eesti kodakondsusega mehi ja ühte naist.

Uimastite vastuvõtmise ja levitamisega tegelesid Soome ja Eesti rahvusest mehed, kes olid vanuses 25-61. Soomlastest põhikahtlusalused elasid peamiselt Helsingis.

Kohtuasi jätkub Helsingi teise astme ülemkohtus 2016. aasta kevadel. Helsingi alamastme kohus mõistis mehed detsembris pikaks ajaks vangi. Kokku mõisteti 16 kurjategijatele 119 aastat vanglakaristust, kuid otsus pole seadusjõuline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles