Koos pojaga narkoäri ajanud mees pääseb ennetähtaegselt vanglast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marihuaanataimed.
Marihuaanataimed. Foto: SCANPIX

Harju maakohus vabastas teisipäeval ennetähtaegselt vanglast eaka mehe, kes kannab karistust koos pojaga narkoäri ajamise eest.

Kohus otsustas, et vabastamise järel peab 61-aastane Tiit Turgan olema kuni 2012. aasta septembrini katseajal, sellest esimesed kuus kuud viibima elektroonilise järelevalve all ehk kandma jalavõru.

Turgani ennetähtaegset vabastamist toetasid ka kriminaalhooldaja ja prokurör, märkides, et ta on vanglas käitunud korrektselt ja karistus on oma eesmärgi saavutanud.

Harju maakohus mõistis mullu oktoobris Tiit Turgani süüdi tulirelva laskemoona ebaseaduslikus omandamises ja hoidmises ning suures koguses narkootikumide käitlemises ning karistas teda kolme ja poole aasta pikkuse reaalse vangistusega. Tiidu 2 1-aastast poega Carl-Stefan Turganit karistas kohus suures koguses uimastite ebaseadusliku käitlemise eest kolmeaastase tingimisi vangistusega sama pika katseajaga.

Ühtlasi tuli Tiit Turganil tasuda esimese astme kuriteo eest riigi tuludesse 10 875 krooni sundraha ja hüvitada DNA-ekspertiisi kulu 30 660, narkoekspertiisi kulu 4228 ning tulirelva ekspertiisi kulu 1715 krooni ulatuses. Kaitsjatasu viis mehe rahakotist veel täiendavalt 1486 krooni. Carl-Stefan Turganil tuli tasuda 10 875 krooni sundraha ja 863 krooni kaitsjatasu.

Süüdistuse järgi omandas Tiit Turgan täpselt tuvastamata ajal, kohas ja isikult koos poja Carl-Stefaniga ebaseaduslikult suures koguses marihuaanat, mida hoidsid oma elukohas Tallinnas asuvas elumajas, samuti tema kasutuses olevas Renault Clio sõiduautos.

Meeste ebaseaduslikule tegevusele jälile saanud politseinikud pidasid Tiidu Renault' mullu 4. märtsil Tallinna piiril Tallinna-Pärnu maanteel kinni ja leidsid sõidukist 20 väikest kilekotti kokku 185 grammi marihuaanaga. Samal päeval toimus läbiotsmine ka isa ja poja ühises kodus, kust korrakaitsjad said kätte 26 väikest kilekotti kokku 962 grammi marihuaanaga.

Ühtlasi selgus eeluurimisel, et Tiit omandas tuvastamata ajal ja isikult tulirelva laskeooma, mille politseinikud samuti tema kodust üles leidsid

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles