Ameeriklaste raskerelvastuse laopaik valmib tuleval aastal (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Members of the U.S. 1st Brigade Combat Team, 1st Cavalry Division disembark from an Abrams tank during a military exercise with Poland's 1st Mechanized Battalion of the 7th Coastal Defence Brigade near Drawsko-Pomorskie November 13, 2014. REUTERS/Kacper Pempel (POLAND  - Tags: MILITARY POLITICS)
Members of the U.S. 1st Brigade Combat Team, 1st Cavalry Division disembark from an Abrams tank during a military exercise with Poland's 1st Mechanized Battalion of the 7th Coastal Defence Brigade near Drawsko-Pomorskie November 13, 2014. REUTERS/Kacper Pempel (POLAND - Tags: MILITARY POLITICS) Foto: KACPER PEMPEL/REUTERS

USA raskerelvastuse laopaik Eestis valmib tuleva aasta alguses, ehituse korraldamisega tegelevad ameeriklased ise.

Praeguste kavade kohaselt jõuavad raskerelvastuse laopaiga ehitustööd lõpule 2017. aasta alguses, ütles BNS-ile USA saatkonna pressiesindaja asetäitja. Ehitustöid korraldab ning ehituslepingud sõlmib Ameerika Ühendriikide armee insenerikorpus, laopaiga projekteerimine ja ehitamine on kooskõlastatud kaitseministeeriumi ja kaitseväega.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja on BNS-ile varem öelnud, et ladu saab asuma «Eesti kaitseväe olemasoleva taristu territooriumil».

USA on paigutanud Ida-Euroopa riikidesse ühe soomusbrigaadi relvastuse ja varustuse ehk kokku umbes 1300 ühikut tehnikat, sealhulgas kuni 250 tanki, lisaks jalaväe lahingumasinad Bradley ja liikursuurtükid Paladin. Osa nendest masinatest on juba ka Eesti kaitseväe keskpolügoonil harjutamas käinud.

Ameeriklased rajavad Eestisse soomusbrigaadi rasketehnika jaoks vajaliku taristu, luues rasketehnika hoidmiseks, hooldamiseks ja väljaõppes kasutamiseks vajalikud tingimused.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles