Jüri Pihl: Savisaar peaks asja selgitama

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Pihl.
Jüri Pihl. Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar peaks selgitama kaitsepolitsei teabeettekandes avaldatud infot, leiab varem Kaitsepolitsei direktorina, siseministrina ja Savisaare linnavalitsuses abilinnapeana töötanud Jüri Pihl.

«Eks ta peab selgitama asja,» vastas Pihl Kuku raadios küsimusele, mida Savisaar nüüd edasi tegema peaks.

Pihli hinnangul on kahetsusväärne, et ajalehte on lekkinud asjaolud, mis olid mõeldud väga kitsale ringile teadmiseks. «Selge on see, et kui antakse edasi mingi informatsioon, siis peaks see riigisaladus pidama ja mitte ringist välja minema.» Kui selline info lekib kitsast ringist ajakirjandusse, mõjutab see Pihli sõnul ka avalikku arvamust. Lisaks rõhutas ta, et kaitsepolitsei info põhjal on kõik alles kahtlustuse staadiumis.

«See võib tekitada veel suuremat kahju kui siis, kui see oleks jäänud kirjutamata. Kõige hullem on see, et kui lekib ajakirjandusse ja selle ümber tekib uudispomm, siis pärast on eriteenistustel väga raske oma kirju kirjutada.»

Pihl nentis, et kui tema kaitsepolitseid juhtis, siis asjad ei lekkinud avalikkusesse.

Ta lisas, et ta ei teadnud kõnealusest kaitsepolitsei teabeettekandest midagi. «Seda olin kuulnud, et Vene kiriku rahastamist otsitakse.»

Tänane Postimees kirjutab, et Eesti presidendi, peaministri ja siseministri käes on kaitsepolitsei teabeettekanne, milles Keskerakonna esimeest Edgar Savisaart nimetatakse ohuks riigi julgeolekule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles