Üliraskes joobes mees põhjustas Keilas avarii (1)

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede õhtul sõitis Volkswagen kaubikut juhtinud mees Keilas metallaia kõveraks, kohale kutsutud politseinikud mõõtsid autojuhil lausa 2,6-promillise joobe. Politsei tänab tähelepanelikku kodanikku, kes joodikjuhi tee kinni pani ja seeläbi võimaliku suure õnnetuse ära hoidis.

Politsei sai teate võimalikust roolijoodikust reedel kell 18.57. Tänaval viibinud inimene märkas, kuidas valge kaubik Piiri tänaval ühel territooriumil metallaiale otsa sõitis, misjärel üritas autojuht sündmuskohast ära sõita. Kodanik reageeris kiiresti, tõkestas autojuhi tee ja helistas politseisse, kuna tundus, et juht võib olla joobes.

Kuigi autojuht üritas seejärel sündmuskohalt jalgsi põgeneda, ei jõudnud ta kaugele, sest joogine pea ja libe tee nurjasid katse.

Kohale jõudnud politsei mõõtis 1974. aastal sündinud autojuhil lausa 2,6 promillise joobe ja tema suhtes algatati kriminaalasi.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava märkis, et tegu on ülisuure joobega. «Täname väga seda tähelepanelikku kodanikku, kes joobes juhi tee tõkestas ja politsei kutsus, hoides sellega ära võimaliku väga raske õnnetuse.»

Aava lisas, et kuigi politsei teeb regulaarselt reide roolijoodikute liiklusest kõrvaldamiseks, ei ole neil võimalik kõiki joobes juhte ise tuvastada. Seetõttu on väga oluline, et kõik, kes märkavad liikluses joobekahtlusega autojuhti, sellest kindlasti politseisse teataksid.

Roolijoodiku tee tõkestamisel tuleb alati siiski silmas pidada, ega sellega iseenda elu ja tervist ohustata ja ega tegevusega üle piiri minda.

Nii raskes joobes autojuhte, nagu eile Keilas tabati, ei tule Eestis ette just sageli, kuid kahjuks siiski igas kuus mitu korda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles