Kohus otsustab, kas Savisaar peab Tallinna linnale hüvitama ligi 113 000 eurot (1)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanade jõulukuuskede põletamine Lasnamäel. Rahvast käis tervitamas Edgar Savisaar.
Vanade jõulukuuskede põletamine Lasnamäel. Rahvast käis tervitamas Edgar Savisaar. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna ringkonnakohus langetab homme otsuse Keskerakonna esimehe ja altkäemaksu kahtluse all olemise tõttu Tallinna linnapea ametist kõrvaldatud Edgar Savisaare kaebuses otsusele, millega järgi ta peab linnale hüvitama ligi 113 000 eurot.

Savisaar vaidlustas ringkonnakohtus halduskohtu mullu suvel tehtud otsuse, millega jäeti rahuldamata tema kaebus erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) ettekirjutasele, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Ettekirjutuse kohaselt peaks Savisaar linnale tagasi maksma ligi 113 000 eurot, mis kulus komisjoni hinnangul tema enesereklaamiks.

Halduskohus leidis toona, et ettekirjutuses nimetatud reklaamid olid suunatud eelkõige neis eksponeeritud erakonna liikme ehk Savisaare reklaamimisele, mitte avalike huvide edendamisele.

Savisaare esindaja taotles kaebuses erakondade rahastamise järelevalve komisjoni mullu 13. jaanuaril tehtud ettekirjutuse tühisuse tuvastamist või alternatiivselt selle tühistamist.

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon tegi Savisaarele mullu ettekirjutuse, mille järgi peab ta tasuma kohalike valimiste eelse «Tallinn liigub» reklaami eest 100 842,69, telekanalis PBK näidatud venekeelse reklaamklipi eest 8467,2 ning Hiiu staadioni avamise reklaami eest 7333 eurot. Viimane summa tuleb Savisaarel ettekirjutuse järgi tagastada Tallinna ettevõtlusametis töötava endise abilinnapea Jaanus Mutliga solidaarselt.

Keskerakondlasest linnajuhtide valimisreklaamidega seoses pöördus erakondade rahastamise järelevalve komisjon ka riigiprokuratuuri poole, kes alustas kriminaalmenetlust, et kontrollida, kas linnavalitsuse juhtimisülesandeid täitvad ametnikud on pööranud neile usaldatud võõra vara ebaseaduslikult enda või kolmanda isiku kasuks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles