Presidendi vastuvõtu suupistete eest vastutab 14 kokka ja kondiitrit

3
KOMMENTEERI PRINDI ARTIKKEL
14. veebruar 2016 15:35
Presidendi vastuvõtt 2012. Illustratiivne foto. | FOTO: Sille Annuk

President Toomas Hendrik Ilves teatas, et 24. veebruari vastuvõtuks valmistab 12 kokka kokku 16 900 soolast suupistet ning 4200 magusat suupistet valmivad kahe kondiitri käe all.

Järgides traditsiooni valmivad 24. veebruaril vabariigi presidendi vastuvõtuks, mis sel aastal toimub Estonia teatri- ja kontserdimajas, soolased ja magusad suupisted mitmete Eesti tippkokkade ja kondiitrite käe all, teatas president Ilves.

«Mul on hea meel teatada, et tänavused tippkokad, kes pakuvad külalistele 16 900 soolast suupistet, on Taigo Lepik (vabariigi presidendi kantselei), Kert Ränk (restoran CRU; aasta kokk 2015), Taavi Tali (Olustvere teenindus- ja maamajanduskool; aasta noorkokk 2015), Margus Tampere (restoran Merineitsi), Indrek Kõverik (Voka kokad), Maanu Tafenau (Mr Jakob), Merike Koltsulim (Lime Lounge), Herkki Ruubel (golfirestoran Eagle), Toomas Leedu (restoran Kukuu), Marko Lumera (restoran Raimond), Nikita Ulitin (Senses) ja Karl Mäe (Hungry Karl).

4200 magusat suupistet valmivad kondiitrite Olga Danilova (Supertort) ja Kristel Lankots (Chocokoo Šokolaadikoda) käe all.

Kokkade eesmärgiks on kasutada suupistete valmistamisel kohalikku toorainet.

24. veebruari kontserdi kunstiline juht ja dirigent on Tõnu Kaljuste, kontserdi kunstnik Pille Jänes ja videokunstnik Taavi Varm. Kontserdi esinejate kostüümid ja ülejäänud ruumide kujunduse loob Reet Aus. Külalisi on kutsutud pisut üle tuhande.

SAADA E-POSTIGA PRINDI ARTIKKEL