Riigikogu loodab eripensionide süsteemi kärpida uuest aastast

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel saab liituda II pensionisambaga.
Veel saab liituda II pensionisambaga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikogu nn reformikomisjon loodab alustada kõrgemate riigiametnike pensioni reformiga juba järgmise aasta algusest.


Kuigi valitsus plaanib järgmisel aastal esitada riigikogule eripensione muutva seadustepaketi, on mõned üsna lihtsad sätted, mida oleks võimalik jõustada juba 1. jaanuarist ja mis aitaksid reaalselt raha kokku hoida, ütles riigikogu reformikomisjoni esimees Urmas Reinsalu Postimees.ee'le.

«Mõned pensionid on seotud selle palgamääraga, mida saavad inimesed, kes sel ametikohal täna on, ja need palgamäärad kerkivad seoses keskmise palgatõusuga,» selgitas IRL kuuluv saadik.

Tema sõnul tuleks sel alusel makstavad pensionid keskmisest palgast lahti haakida ja öelda, et need pensionid hakkavad tõusma seoses üldise rahvapensionimäära tõusuga.

Reinsalu sõnul puudutab kavandatav seadusemuudatus kõrgemaid riigiteenistujaid.

Saadiku kinnitusel ootab komisjon nüüd fraktsioonidelt arvamust selle ettepaneku kohta. «Kui oktoobri lõpuks seadusandlik algatus menetlusse tekib, siis jõuab ta veel enne 1. jaanuari jõustada,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles