Ilves parteide rahastamisest: kes reegleid rikub, peab poliitikast lahkuma

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves
President Toomas Hendrik Ilves Foto: Margus Ansu

President Toomas Hendrik Ilves ei soostunud kommenteerima kaitsepolitsei teabeettekandes avaldatud infot Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare kohta, kuid ütles üldisemalt erakondade rahastamisest rääkides, et võimalikud annetused välisriikidelt ohustavad Eesti julgeolekut.

«Põhimõtteliselt – erakondade rahastamine on ja peabki olema ühiskonna ja ajakirjanduse terava tähelepanu all. Ebaseaduslikud annetused ohustavad poliitika läbipaistvust ja sealtkaudu Eesti demokraatiat,» märkis president Postimees.ee’le. Tema sõnul ohustavad võimalikud annetused välisriikidelt pikemas perspektiivis Eesti julgeolekut.

«Kes neid reegleid rikub, peaks minu hinnangul poliitikast lahkuma. Nii lihtne see ongi. Need on mu põhimõttelised seisukohad, mida – ma loodan – jagab valdav osa Eesti ühiskonnast,» lisas ta.

Kaitsepolitseiameti ettekandeid ja töömeetodeid ta kommenteerima ei soostunud.

Tänane Postimees kirjutab, et Eesti presidendi, peaministri ja siseministri käes on kaitsepolitsei teabeettekanne, milles Keskerakonna esimeest Edgar Savisaart nimetatakse ohuks riigi julgeolekule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles