Helme: Savisaar on Moskva huviorbiidis

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Helme.
Mart Helme. Foto: Ants Liigus/ Pärnu Postimees.

Endine Eesti suursaadik Moskvas Mart Helme leiab, et Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare puhul pole mingi ime, et Venemaa temaga arvestab.

«Minul ei ole miljoneid nagu kapol, et kedagi jälitada, aga analüüsivõimelise inimesena on selge, et Savisaar toetub vene elektoraadile, mistõttu Moskva leiab, et sellise poliitikuga tasub arvestada,» kommenteeris Helme Keskerakonna esimehe ümber puhkenud skandaali, vahendas ERR Uudised.

Peaminister Andrus Ansip välistas Reformierakonna esimehena kuu aja eest Savisaarega igasuguse edaspidise koostöö, kuid kas väidetav kaitsepolitsei teabeettekanne võis olla selle põhjuseks, Helme kommenteerida ei osanud.

«Ta võis välistada koostöö ka muudel põhjustel – Keskerakond ja Reformierakond on varasemalt kaks korda koostööd teinud, kuid midagi head sellest välja tulnud pole,» märkis Helme.

Helme hinnangul oli isegi pronksiöö selle koostöö tulemus, sest seni, kui Keskerakond oli koalitsioonis, pronkssõdurit ei teisaldatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles