Ekskohtunik Šuvalov loobus vangistuse edasilükkamisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardi Šuvalov.
Ardi Šuvalov. Foto: Liis Treimann.

Miljonikroonise altkäemaksu võtmise katse eest vangi viidud ekskohtunik Ardi Šuvalov loobus kolmapäeval Viru maakohtus enda vangistuse edasilükkamise taotlemisest.

Esmaspäeval Tartu vanglast Rakvere arestimajja etapeeritud Šuvalov esitas kolmapäeval vandeadvokaat Andrus Repnau vahendusel kohtule avalduse oma taotlusest loobumise kohta.

Kuna Šuvalov loobus vangistuse edasilükkamisest, kohus seda taotlust ei arutanud ning ekskohtunik peab kandma talle mõistetud kolme aasta ja kuue kuu pikkust vanglakaristust.

Justiitsministeeriumi kinnitusel on Šuvalovile vastavalt seadusele tagatud vanglas ka tema varasemast ametist tingituna turvalisus.

9. septembri hommikul toimetasid Põhja prefektuuri politseinikud Šuvalovi esialgu Tallinna vanglasse talle määratud vanglakaristust kandma, kuigi ta oli esitanud kohtule taotluse enda vangistuse edasilükkamiseks tervislikel põhjustel.

Šuvalovi altkäemaksuafäär hakkas hargnema 2006. aasta alguses ning tipnes tema kinnipidamisega kuriteo matkimisel ja süüdimõistmisega kohtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles