Soome politsei tabas 16-liikmelise eestlastest vargajõugu (8)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Soome politsei tabas 16-liikmelise eestlastest vargajõugu, kes tegeles Lõuna-Soomes ehitusmasinate, mootorrataste, ATVde, veoautode ja ehitusmaterjalide varastamisega, kirjutab Iltalehti.

Politsei pidas vargajõugu kinni juba mullu oktoobris, kuid keskkriminaalpolitsei  avalikustas selle täna. Uurimisandmetel tekitas jõuk Lõuna-Soomes eri paigus vargustega kahju 400 000 euro ulatuses. Politsei on kahtlustatavatelt kätte saanud 250 000 euro väärtuses varastatud esemeid.

Soome politsei teatel on kõik 16 jõuguliiget eestlased või Eestist pärit inimesed. Kohus võttis uurimistoiminguteks vahi alla kaheksa kahtlustatavat, kellest seitse on kohtuni vabadusse lastud, üks kuriteos kahtlustatav on endiselt vahi all. Politsei on teinud uurimistoiminguid 15 inimesega, üks kahtlustatav on siiani tabamata.

Soome keskkriminaalpolitsei kahtlustuse järgi tegeles jõuk mullu kevadel ja sügisel Lõuna-Soomes eri kohtades suuremahuliste vargustega. Vargad toimetasid esemed Orimattilas asuvasse tallu, mida kasutati vahelaona.  

Politsei korraldas mullu oktoobris Orimattilas asuvas talus operatsiooni ja leidis sealt muu hulgas 13 mootorratast, mis oli varastatud mais Kotkast merekonteinerist.  Talus oli ka varastatud ATVsid, ehitusmaterjale ja septembris Espoost varastatud veoauto.

Soome politsei tegi vargajõugu tabamisel koostööd Eesti kolleegidega, kes said Eestis mullu suvel ja sügisel kätte mitu Kotkast varastatud mootorratast.

Politsei kahtlustab, et jõuk tungis mullu septembris Vantaas ühe firma territooriumile, varastas 20 000 euro väärtuses vasktorusid ning toimetas need ühte Helsingis asuvasse ettevõttesse.

Politsei korraldas oktoobris selles Helsingi ettevõttes läbiotsimise ning leidis sealt varastatud vasktorud üles. Ühtlasi oli ettevõtte territooriumile ladustatud veoautode rehvid, mis varastati septembri lõpus või oktoobri alguses Riihimäelt. Ettevõtte territooriumil oli ka veoauto, mida jõuk kasutas Espoost ja Kauniaisest varastatud ehitusmasinate transportimiseks.

Kaks jõugu liiget sai lisaks varguskahtlusele politseilt kahtlustuse võimuesindaja ründamises. Vahejuhtum leidis aset mullu oktoobris Espoos, kus politsei sai vihje, et Laaksolahti staadioni parklas seisab septembris Riihimäelt varastatud veoauto, millele on külge kruvitud valed numbrimärgid. Politsei korraldas veoki juures varitsuse ning pidas kaks autosse istunud eestlast kinni. Mehed avaldasid kinnipidamisel politseile vastupanu.

Eestlaste vargajõugu tegevus jäi mitme turvakaamera vaatevälja. Vaata videot eestlastest vargajõugu tegevusest siit.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles