Politseijaoskonna juht: me ei tea Odini sõdalaste tegelikku tahet

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odini sõdalased.
Odini sõdalased. Foto: «Radar» / Kanal 2

Ida-Harju politseijaoskonna juht Valter Pärn nentis, et nende mure on seoses Odini sõdalastega see, et rühmituse kaitsetahe võib minna nii suureks, et nad unustavad oma tänased lubadused seadusi mitte rikkuda.

Pärn rääkis Kuku raadios, et kui kodanikud teavitavad süütegudest politseid, siis see on igati oodatud ja tervitatav. Organiseerunud rühmitusel võivad aga suures kaitsetuhinas seadused ununeda. «Siis võib juhtuda, et politsei peab nende eest hoopis kedagi teist kaitsma, et olukord võib muutuda,» lausus ta.

«Eks mure ikka on. Ega me ju tegelikult nende tegelikku tahet ei tea. See, mis nad täna räägivad, on kõik suhteliselt okei, et seadusi ei rikuta ja asuvad kaitsele jne, aga meie mure on see, et natuke võib see kaitsetahe liiga võimsaks minna ja seadustest üleastumised teoks saada,» rääkis ta.

Politseijaoskonna juht tõdes, et jõudumööda hoiavad nad Odini sõdalaste tegelastel silma peal.

15-pealine grupp võib tema arvates inimestes pigem kõhedust tekitada kui turvatunnet. «Ega ei tea, mis neil seal peas toimub. Kui nad siis ühel hetkel märkavad kuskil paari tõmmut meest, kelle eest hakkavad kiiresti kõiki ümbritsevaid kaitsma, siis võib-olla satuvad nad liiga hoogu ja…»

Pärn lisas, et seesugusel rühmitusel puuduvad igasugused õigused hakata mingeid isikuid näiteks tuvastama või kellegi tegemiste kohta aru pärima. Kui on aga näha, et keegi kuskil kakleb või rikub muul viisil korda, siis tavakodanikuna võib alati vahele astuda ja teavitada politseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles