Kohus mõistis mehe tapnud noore naise kuueks aastaks vangi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus
Viru maakohus Foto: Repro

Viru maakohus mõistis täna kuueks aastaks vangi keskealise mehe tapnud noore naise, peksmises osalenud teine naine pääses tingimisi karistusega.

Viru maakohtu Kohtla-Järve kohtumajas mõisteti täna süüdi käesoleva aasta maikuus Kiviõli linnas teise inimese tapnud 18-aastane Vanda ning samale inimesele kehavigastusi tekitanud 27-aastane Jekaterina, teatas kohtu pressiesindaja.

18-aastase Vanda karistuseks mõisteti 9 aastat vangistust, mida lühimenetluse kohaldamise tõttu vähendati 1/3 võrra, mõistes lõplikuks karistuseks 6 aastat vangistust. Karistuse kandmise algusajaks loetakse 21. maid 2010.

Sama otsusega karistati 27-aastast Jekaterinat 9-kuulise vangistusega, mida lühimenetluse kohaldamise tõttu vähendati 1/3 võrra, mõistes lõplikuks karistuseks 6 kuud vangistust. Mõistetud karistus jäetakse Jekaterina suhtes tingimisi kohaldamata, kui süüdimõistetu ei pane katseajal uut tahtlikku kuritegu ning täidab talle pandud kontrollnõudeid. 18-kuulise jooksul on Jekaterina kohustatud mitte tarvitama alkoholi ja narkootikume.

Kohtuotsusega on Vandalt mõistetud välja sundraha ja kriminaalmenetluse kulud kogusummas 62 282 krooni ja 90 senti. Kohtuotsusega on Jekaterinalt mõistetud välja sundraha ja kriminaalmenetluse kulud kogusummas 15 911 krooni ja 70 senti.

Lisaks on Vandalt ja Jekaterinalt mõistetud solidaarselt välja ekspertiisitasu 3479 krooni. Kohtuotsus ei ole jõustunud. Teate apellatsiooni esitamise kohta saab esitada 7 päeva jooksul. Kohtuistung toimus kinniste uste taga.

Süüdistuse järgi tungis toona alles 17-aastane Vanda 19. mai õhtul kella 22 ajal Kiviõlis asuvas majas kallale 1960. aastal sündinud mehele ning põhjustas talle peksmisega kehavigastusi, mille tagajärjel mees suri. Peksmises osales ka Jekaterina, kuid uurimisandmetel said ohvrile saatuslikuks just noorema ründaja hoobid.

Politsei sai veretööst teate 20. mail kella 8.30 ajal, kui Viru tänaval asuva maja elanik leidis surnuna oma 49-aastase naabri. Hukkunul tuvastati esialgsel vaatlusel peksmisjäljed.

Juba järgmisel päeval pidas politsei tapmises kahtlustatavana kinni 17-aastase neiu, kelle kohus prokuröri taotlusel ka vahi alla võttis.

«Esialgsetel andmetel tundis kahtlustatav ohvrit ja on alust arvata, et tegemist oli olmetülist alguse saanud tapmisega,» ütles Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk toona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles