Laevakaitsjate kautsjoni vastu vabastamise arutelu jätkub tuleval nädalal

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevakaitsjad.
Laevakaitsjad. Foto: Tairo Lutter

India Madurai kohus arutas täna trellide taha saadetud Eesti laevakaitsjate kautsjoni vastu vabastamist, arutelu jätkub 24. veebruaril.

Meeste advokaat Manoj Joy andis pärast istungit lähedastele saadetud napis kirjas teada, et kaitsjad said täna kohtule tutvustada kautsjoni vastu vabastamist toetavaid argumente. Aruteluga minnakse edasi 24. veebruaril, kui sõna saavad ka süüdistajad.

India Tamil Nadu osariigi politsei võttis 2013. aasta 18. oktoobril vahi alla Somaalia piraatidega võitlema saadetud ettevõttele Advanfort kuuluva laeva Seaman Guard Ohio 35 meeskonnaliiget, kelle hulgas oli India, Suurbritannia, Ukraina ja Eesti kodanikke. Kogu meeskonnale esitati süüdistus kütuse ja relvade smugeldamises ning ebaseaduslikus India territoriaalvetesse sisenemises.

India ülemkohus saatis vahepeal mitu kohtuastet läbinud kohtuasja tagasi alama astme Tuticorini kohtusse, mis otsustas 11. jaanuaril määrata süüalustele viieaastase vanglakaristuse. Jaanuari lõpus otsustasid laevakaitsjad kohtuotsuse edasi kaevata.

Välisminister Marina Kaljurand on kinnitanud, et teeb omalt poolt kõik, et Eesti kodanikud saaksid koju naasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles