Ossinovski: Riho Terras ja Meelis Kiili, aitab pressiesindajate tanki lükkamisest (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski.
Jevgeni Ossinovski. Foto: Kristjan Teedema

Tervise- ja tööminister, sotsiaaldemokraatide esimees Jevgeni Ossinovski teatas, et tema ootaks kaitseväe ja Kaitseliidu juhtidelt selget seisukohavõttu seoses Odini sõdalastega.

Ossinovski kirjutas Facebookis, et Eesti on õigusriik, milles inimeste turvalisust ning julgeolekut tagavad riiklikud ametiasutused. Sellele on igapäevaselt pühendunud tuhanded politseiametnikud, lisaks sajad vabatahtlikud abipolitseinikud.

Omaalgatuslikud jõugud, mis asuvad «kaitsma» üht osa ühiskonnast teise vastu, külvavad tema hinnangul hirmu ja viha, kohtlevad Eestis viibivaid välismaalasi vääritult ning õõnestavad sellega kogu ühiskonna turvatunnet.

«Mõistan selle imporditud vihaalgatuse üheselt hukka,» rõhutas Ossinovski.

«Ja palun, lugupeetud Riho Terras ja Meelis Kiili, aitab pressiesindajate tanki lükkamisest. Kaitseliitlaste ja -väelaste osalemine omaalgatuslikus ja rassistlikus jõugus ei ole tehniline küsimus, vaid miski, mis vajab põhimõttelist seisukohta organisatsiooni juhtide poolt,» lisas ta.

Terras: me ei peaks kohe hulluks minema

Kaitseväe juhataja Riho Terras rõhutas intervjuus Kuku raadiole, et täna ei ole Eestis veel Odini sõdalasi siduvat organisatsiooni loodud. «Olemas on küll grupid internetis, aga mingit organisatsiooni, kuhu saab kuuluda, praegu veel ei ole,» ütles ta. Terras märkis, et kaitseväelasi täna seetõttu ka organisatsiooni ridades ametlikult ei ole, küll aga tunnistas ta, et on nii kaitseliitlasi kui kaitseväelasi, kes Odini sõdalaste lehte sotsiaalmeedias näiteks «laikinud» on.

«Nende hulk kogu sellest 5000st massist ei ole selline, millepärast me peaksime nüüd kohe hulluks minema. Eks ühiskond ole praegu väga ärevuses, aga kui nüüd põhimõtteliselt tühja koha pealt paanikat üles tõmmatakse, siis see ärevus suureneb, loomulikult,» rääkis Terras.

Kaitseväe juhataja sõnul ei aktsepteeri kaitsevägi kindlasti rassiviha ning kui keegi kaitseväelastest peaks sellesisuliste seisukohtadega esinema, ei ole tal kaitseväes kohta. «Küll aga ei ole praegu ühtegi sellist juhtumit minuni jõudnud,» kinnitas ta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles