Savisaar parteijuhi püünelt tagasi ei astu

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar andis täna teda Vene mõjuagendiks nimetamise teemal pressikonverentsi.
Edgar Savisaar andis täna teda Vene mõjuagendiks nimetamise teemal pressikonverentsi. Foto: Priit Simson

Edgar Savisaar teatas tänasel pressikonverentsil, et ei kavatse Keskerakonna juhi kohalt tagasi astuda, sest ka hiljuti Jüri Pihli poolt riigireetmises kahtlustatud ministrid seda ei teinud.

Ta ütles, et kavatseb käituda nii nagu peaminister ja kaks ministrit pärast seda, kui endine kapo peadirektor Jüri Pihl süüdistas neid riigireetmises.

Savisaare sõnul ei öelnud ükski neist ministritest toona, et on kaalunud tagasiastumist.

«Kõik nad on praegu selles ametis edasi ja miks arvata, et mina pean teisiti käituma kui nemad,» märkis Savisaar. «Arvan, et kõigile Eesti poliitikutele peaksid ühesugused reeglid olema, kuigi mul on raske seda teile selgeks teha.»

Aasta eest tegi toonane Tallinna abilinnapea ja sotside esimees Jüri Pihl kaitsepolitseile avalduse, milles süüdistas peaminister Andrus Ansipit, välisminister Urmas Paeti ja siseminister Rein Langi riigireetmises. Kapo aga kriminaalasja ei algatanud, selle otsusega nõustus ka riigiprokuratuur.

Pihli häiris, et Eesti tühistas Venemaa poliitikute Sergei Markovi ja Vassili Jakemenko Schengeni viisakeelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles