Marko Mihkelson: kas Savisaar päästab skandaaliga iseennast?

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson.
Marko Mihkelson. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu liige Marko Mihkelson (IRL) leiab, et tänases Postimehes ilmunud artikkel kaitsepolitsei väidetavast teabeettekandest, ­milles Kesk­erakonna esimeest Edgar Savisaart nimetatakse Venemaa mõjuagendiks, võib olla poliitiku enesereklaam.

«Ma üldse ei välistaks võimalust, et selle skandaali kõrvad paistavad Tallinna linnavalitsuse peahoonest,» kirjutab Mihkelson oma blogis.

«Kogu sellest skandaalist jääb mulje, et see on eeskätt Savisaare enda huvides,» leiab riigikogulane, kelle arvates püüab Savisaar end märtrina näidates oma kaduma kippuvat populaarsust turgutada. «Pole ju viimasel ajal temast ju eriti ka kuulda olnud.»

Poliitiku arvates ei saanud avalikkus kõnealusest leheloost midagi uut teada. «Venemaa praeguste võimude huvi Keskerakonna ja tema esimehe suhtes on teada-tuntud juba aastaid,» kirjutab Mihkelson, viidates partei 2004. aastal sõlmitud koostöölepingule Ühtse Venemaaga, mis tema hinnangul kinnitas ametlikult vastastikuseid huve.

Mihkelsoni sõnul lisavad kahtlustele hagu ka Savisaare korduvad salajased visiidid Venemaale ja asjaolu, et poliitiku tutvusringkonnas on mitmeid Venemaa eirteenistuste taustaga inimesi, näiteks Sergei Stepašin ja Vladimir Jakunin.

«Igatahes on tegemist äärmiselt mageda looga ning vähegi iseseisvalt mõtlevad inimesed peaksid tegema sellest omad järeldused. Kindlasti peaksid sarnased skandaalid kuuluma meil juba ammu minevikku,» lõpetab Mihkelson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles