Pagulastele eesti keele õpetamiseks laekus kolm sooviavaldust

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti keele tund Kiltsi kooli neljandas klassis.
Eesti keele tund Kiltsi kooli neljandas klassis. Foto: Tairo Lutter

Täna kell 11 kukkus tähtaeg taotlusvoorul, millega siseministeerium ühes sotsiaalministeeriumiga otsis partnereid, kes korraldaks ja viiks rahvusvahelise kaitse saajatele läbi A1- ja A2-tasemel eesti keele õpet.

Sotsiaalministeeriumi sotsiaalvaldkonna nõuniku Kaisa Üprus-Tali sõnul laekus kokku kolm taotlust. Järgnevate nädalate jooksul hinnatakse taotluste n-ö abikõlbulikkust.

«Kui selle käigus selgub, et miski vajab veel täpsustamist, antakse taotlejatele veel lisaaega, mille jooksul teha vajalikud muudatused või täpsustused,» selgitas Üprus-Tali.

Pärast seda saadetakse taotlused ekspertidele sisuliseks hindamiseks, aluseks võetakse taotlusvooru juhendis esitatud kriteeriumid. Edasine täpne ajakava selgub jooksvalt: palju sõltub ekspertide enda ajagraafikust ja taotluste sisust ning mahust. Nimelt peaks keeleõpe startima juba pooleteise kuu pärast ehk aprillist ning kestma 2017. aasta lõpuni.

Taotluste hindamise juhtkomisjon kinnitab seejärel hindamiskomisjoni otsuse ning teeb vastava ettepaneku siseministeeriumi kantslerile.

Taotlusvooru kogueelarve on 200 000 eurot ja seda rahastatakse Varjupaiga-, Rände- ja Integratsioonifondi ning riigieelarvelistest vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles