Strandberg: erakonnad on Eesti ühiskonna nuhtlus

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Strandberg
Marek Strandberg Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu Roheliste erakonna fraktsiooni aseesimees Marek Strandberg leidis, et erakonnad on Eesti ühiskonna jaoks üks suuremaid nuhtlusi.

Strandberg lubas Vikerraadio saates «Reporteritund» saatejuht Uku Toomi küsimusele, millal tulevad Rohelised välja oma valimisnimekirjadega, kus peaks leiduma palju parteituid kandidaate, vastates, et see juhtub paari nädala jooksul.

Uku Toom, keda Strandberg samuti valimisnimekirja kutsus, märkis, et seekordsete parlamendivalimiste eel on suhteliselt vähe tulnud välja uusi tuntud nimesid, kes mõnes nimekirjas riigikokku kandideeriks. «Nelja aasta eest näiteks endine päästeameti direktor, politseidirektor, kaitseväe juhataja ilmusid poliitikasse, seekord pole kedagi sellist.»

«Uued inimesed võivad väga tõenäoliselt tulla nelja aasta pärast, sest kui pärast neid riigikogu valimisi jätkab neli parlamendierakonda, siis seda on Eesti jaoks suhteliselt vähe ja ju siis panevad need uued vabad mehed seljad kokku ja tulevad nelja aasta pärast jälle lubama,» leidis Kadri Simson Keskerakonnast.

«Tulevad ilma erakonnata, erakond on nuhtlus, erakond on Eesti ühiskonna jaoks üks suuremaid nuhtlusi,» toonitas Strandberg.

«Oma ülesehituse ja kommetega hävitab erakond igasuguse loome- ja tähelepanuvõime ja me oleme seda kogenud. Erakondade renoveerimine praeguse seaduse järgi on suhteliselt lootusetu ettevõtmine,» leidis Strandberg.

«See kogemus on meil olemas ja ka selle toome me valimistel väga selgelt lauale, et näidata, millisel moel vabalt toimivad inimesed on Eesti ühiskonnale ja parlamendile vajalikumad,» lubas Marek Strandberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles