Savisaar: hommikune probleem on õhtuks kadunud

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Priit Simson

Keskerakonna juht Edgar Savisaar ütles ETV saates «Ringvaade», et kui hommikul oli probleem olemas, siis nüüd seda enam ei ole, sest Andrus Ansipi intervjuust olevat selgunud, et raportit, mis Savisaart Venemaa mõjuagendiks nimetas, ei ole olemas.

«Probleem on Postimehe ja Tuuli Kochi jaoks, kes näppupidi jäi selles asjas vahele. Mina arvan, et eks nad peavad nüüd siis olema katsealuseks, kuidas see Rein Langi allikakaitse seadus tegelikkuses toimib,» ütles Savisaar.

Savisaar nimetas tema mõjuagendiks nimetamist poisikeste luuremänguks. «Ma arvan, et ma olen nii iseseisvunud mõtlemisega inimene, et minust mõjuagendiks tegemine ei tuleks välja ei FSB-l, kapol ega ka CIA-l,» ütles Savisaar.

«Teile võib-olla ei meeldi see, et õigeusu kirik Lasnamäele tuleb ja et selle jaoks saaks raha koguda. Mina olen ka vabadussõja võidusamba ja juudi sünagoogi ehitamist toetanud. Ega ma sellepärast ei ole siis ometigi araablaste või juutide või mingi kolmanda rahva mõjuagent,» ütles Savisaar.

Seda, et Savisaarel on külas käinud mitmeid nimekaid Vene poliitikuid, kommenteeris ta, et see on talle pigem auasjaks.

«(Vladimir – toim.) Jakunin on Pärnust pärit ja on oma lapsepõlve veetnud Eestis ja ma arvan küll, et väga tark oleks temaga hoida häid suhteid. Sellest võib kogu Eestil kasu olla,» sõnas Savisaar.

Savisaar ütles, et võtab Ansipi juttu väga tõsiselt. «Minu arvates on väga vahva, et ta keskerakondlastega läbi käib ja nendega suppi sööb. Võib-olla saaks Ansipist asja ka, kui ta ainult rahandusministrit kogu aeg ei kuulaks,» arvas Savisaar.

Savisaar ütles saatelõigu lõpus, et läheb nüüd rahulikult jõulukingitusi ostma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles