Kross: Savisaare keerutamine üllatas

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross.
Eerik-Niiles Kross. Foto: Peeter Langovits

Julgeolekuanalüütik Eerik-Niiles Kross ütles, et teda üllatas, kuidas Edgar Savisaar saatele «Ringvaade» intervjuud andes keerutama hakkas.

«Ma eeldasin, et ta ütleb selgelt ja lihtsalt, et loomulikult ei ole ta mingisugune agent. Pigem jättis mulje, et ta on natuke närvis. Mis on imelik,» kommenteeris Kross ETV saates «Ringvaade«. «Ma alguses arvasin, et Keskerakond on selle jutu ise lehte lasknud, et lihtsalt pildis püsida.»

«See on tõsine uudis küll, aga alustada tuleks sellest, et mis on mõjuagent. See ei ole mingisugune luureagent klassikalises mõttes. Mõjuagent on otsustusprotsesside juures ja on valmis neid teise riigi kasuks muutma,» selgitas Kross.

Krossi sõnul ei ole see mingi saladus, et Savisaar on alati olnud venesõbralik poliitik. «Tema toetajaskond koosneb eeskätt venekeelsest elanikkonnast. Miks see täna meid nii hirmsasti üllatab, ma ei tea,» ütles Kross.

«Võib-olla kapo pidas vajalikuks taaskord valitsusele meenutada, et lisaks heanaaberlikele suhetele on meil ka vaenulikke suhteid,» sõnas Kross.

Krossi sõnul on mõjuagendiks olek hall ala. «Seadusega ei ole keelatud olla venesõbralik ja ei ole ka keelatud võõrriigi huve valitsuses või riigikogus esindada,» märkis Kross.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles