Toots: Savisaar saavutab skandaaliga märtrioreooli

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Toots
Anu Toots Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Ülikooli politoloogi Anu Tootsi hinnangul võib Edgar Savisaare ümber lahvatanud skandaal panna vene valijaskonda pigem Keskerakonda toetama, sest Savisaar saavutab märtrioreooli.

«Ta justkui kaitseb nende huve ja paha Ansipi valitsus ei lase neid huve kaitsta ning see võib tõesti mobiliseerida vene valijaskonda, kes reeglina on suhteliselt loid hääletama tulema,» vahendab ERR Uudised politoloogi sõnu.

Tootsi hinnangul on tänases Postimehes avaldatud väide, nagu kaitsepolitsei peaks Edgar Savisaart Venemaa mõjuagendiks, osa valimiskampaaniast.

Sealjuures märkis Toots, et valimiskampaanias tahetakse ilmselgelt tähelepanu juhtida sisepoliitikalt välispoliitikale ja julgeolekule, sest isegi rahandusminister Jürgen Ligi kasutas täna pressiga rääkides sõna «fiskaaljulgeolek».

Tootsi sõnul on julgeolek niivõrd tundlik teema, et inimesed lähevad sellega seoses nö pöördesse ja mitmed teravad sisepoliitilised küsimused, nagu näiteks tööpuudus, jäävad valimisvõitluses täiesti tähelepanuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles