Toidupanga juht: Eesti vaeste hulk on šokeeriv

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupanga juht Piet Boerefijn kinnitab, et aasta kodaniku tiitel on talle suur au ja tunnustus seni tehtud töö eest.
Toidupanga juht Piet Boerefijn kinnitab, et aasta kodaniku tiitel on talle suur au ja tunnustus seni tehtud töö eest. Foto: Peeter Langovits

Aasta kodanikuks valitud Toidupanga asutaja Pieter Boerefijni hinnangul on vaeste hulk Eestis šokeeriv ning see peaks olema iga eestlase probleem.

«See on muidugi natuke šokeeriv, kui Eesti on nii väike ja meil on nii palju inimesi, kes elavad hädas,» vahendab ERR Uudised Boerefijni.

«Mõned ei saa mitte midagi osta ja mõned saavad makarone, ketšupit, mõned lihtsalt ei saa osta puu- ja juurvilja ja liha, mis on tervislik ja vajalik,» kirjeldas ta.

Boerefijn rääkis, et tema ei suuda mõista, kuidas inimene suudab elada Eestis ainult toimetulekutoetusega, mis on praegu 1000 krooni ja tõuseb uuel aastal 1200 kroonini, kuna hinnad tõusevad pidevalt ja on saavutanud Lääne-Euroopaga võrreldava taseme.

Kuigi Eestis on olukord praegu palju parem kui kümme aastat tagasi, on sotsiaalprobleemid ikka väga suured ja vaesus väga suur ning riigi jaoks on ohtlik, kui mõned inimesed elavad väga hästi ja teised sügavas vaesuses, tõdes Boerefijn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles