Assange: viha annab mulle jõudu edasi tegutseda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian Assange
Julian Assange Foto: SCANPIX

Meediaorganisatsiooni Wikileaks asutaja Julian Assange sai eile Londonis asuvast Wandsworthi vanglast välja.

Mehe sõnul tekkis tal üheksa päeva üksikvangistuses olles viha, mis annab talle jõudu edasi tegutseda, kirjutab news.com.au.

«Vangistamine ei muutnud eriti midagi. Sain sellest hoopis jõudu juurde ja tagasisidet, et meie organisatsioon on õigel teel ning me kavatseme oma tegevust jätkata,» lausus Assange.

Assange jätkas, et temale esitatud süüdistused ei pea paika, tegemist on lihtsalt poriloopimisega. Assange võitleb selle eest, et teda Rootsile välja ei antaks. Seal süüdistatakse teda seksuaalvägivallas.

«Tõendan, et minu vastu esitatud süüdistused ei vasta tõele. Mulle ei ole esitatud tõendusmaterjali, millel need süüdistused põhinevad,» lisas mees.

Londoni kohus langetas otsuse vabastada Assange kautsjoni vastu.  Austraallane pääses vanglast eile õhtul pärast raha maksmist.

Londoni kõrgem kohus kinnitas alama astme kohtu otsust. Ka kautsjon, mis on 240 000 naela (4,4 miljonit krooni), jäeti samaks. Sellest 200 000 naela tuli maksta sularahas.

Assange'ile pakkus pärast vanglast vabanemist peavarju ajakirjanik ja Wikileaksi pooldaja Vaughan Smith, kelle residentsis on austraallase käsutuses kõik mugavused, muu hulgas ülihea internetiühendus.

Assange peab järgmisel korral kohtusse ilmuma 11. jaanuaril 2011. aastal.

39-aastasest Julian Assange'ist sai paljude riikide silmis «kurjategija» pärast seda, kui Wikileaks hakkas avaldama anonüümsetelt allikatelt pärit USA diplomaatilisi memosid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles