Erika Salumäe – eelisjärjekorrata iseendani (5)

Piret Kooli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erika Salumäe.
Erika Salumäe. Foto: Liis Treimann

Hispaania taevas on just nüüd vaheldumisi tumedaid tormipilvi ja päikesepaistet, on vihmahoogude aeg. Äsja riikliku elutööpreemia pälvinud Erika Salumäe esitleb Arterile oma kodulinna ning avab hingeukse. 

Hispaania päikese alla tervist ja äriõnne otsima läinud tandemi – Erika Salumäe ja Ene Veiksaare – veidi enam kui viis aastat kestnud ärisuhe ja sõprus leidsid neli kuud tagasi mitme teguri koosmõjul kurva lõpu.

Postimees vestles eri osapooltega ning meie käsutuses on materjalid ja tõendid, mis avavad mullu novembris meediasse jõudnu tagamaid. Järgnevast vestlusest ei saa avalik pesupesemine, sest kõik on ju valikute küsimus. Kroonika vahendusel saime teada, et üks tundis end reedetuna ja teine otsustas seepeale enesekaitseks öelda välja kaks vägeva väega sõna: alkohol ja vägivald. Siis jäi kõik vaikseks... Milline seos on Erikal nende kahe sõnaga ja miks tundis ta end reedetuna, sellest nüüd juttu tulebki. Ja veel paljust muustki, sest teie ees on äsja elutööpreemia pälvinud Erika Salumäe senise elu otsekoheseim intervjuu.

«Intervjuusid pole ma kaua andnud, aga täna võib seda teha. Juba sellepärast, et olen saanud endaga tasakaalu,» ütleb Erika Salumäe oma kodus Hispaanias tol neljapäeval, mil Eesti valitsus on määranud talle elutööpreemia.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles