Ilves ja Kaljurand avaldasid Türgile kaastunnet

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatus Türgi pealinnas Ankaras.
Plahvatus Türgi pealinnas Ankaras. Foto: SCANPIX

President Toomas Hendrik Ilves saatis Türgi presidendile Recep Tayyip Erdoğanile kaastundekirja seoses Ankaras toimunud autopommiplahvatusega, mis nõudis vähemalt 28 inimese elu. Ka välisminister Marina Kaljurand avaldas kaastunnet.

«Terrorism on meie kõigi ühine mure. Eesti tunneb kaasa hukkunute lähedastele ja kogu Türgi rahvale ning soovib vigastatutele kiiret paranemist,» kirjutas Eesti riigipea oma Türgi kolleegile.

 

Terrorism on meie kõigi ühine mure. Eesti tunneb kaasa hukkunute lähedastele ja kogu Türgi rahvale ning soovib...

Posted by Toomas Hendrik Ilves on Thursday, February 18, 2016

Välisminister Marina Kaljurand avaldas kaastunnet Türgi välisministrile Mevlüt Çavuşoğlule ja ütles, et on šokeeritud Ankaras toimunud autopommiplahvatuse ja Diyarbakiri piirkonnas aset leidnud rünnaku pärast. «Sügav kaastunne hukkunute lähedastele ning tervele Türgi riigile. Sellised ebainimlikud ja jõhkrad terroriaktid väärivad meie suurimat hukkamõistu,» ütles Kaljurand ning soovis kõigile vigastatutele kiiret paranemist.

Kaljurand kinnitas, et Eesti on nendel rasketel aegadel Türgile toeks. «Hirmu ja ebakindlust tekitavatele terrorirünnakutele peab astuma vastu intensiivistunud rahvusvahelise koostööga, mille eesmärk oleks jõuda jätkusuutlike lahendusteni nendega võitlemiseks. Kuigi me ei saa hukkunuid tagasi tuua, saame me aga astuda samme, et ennetada selliseid tragöödiaid tulevikus,» rõhutas Kaljurand. 

Türgi pealinnas Ankaras kärgatas eile võimas plahvatus, milles hukkus viimastel andmetel vähemalt 28 ja sai kannatada 61 inimest, teatasid võimud. 

Plahvatus korraldati tipptunni ajal vaid 300 meetri kaugusel sõjaväe peakorterist. Sündmuskoha lähedal on ka parlament ja armee elamukompleks. Pealtnägijate sõnul oli kärgatus kuulda üle terve linna ning sündmuskohalt tõusus suitsu.

Türgi andmetel viisid rünnaku läbi terroriorganisatsiooni liikmed. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles