Merit Kopli asub tööle Berliini kultuurinõunikuna (4)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merit Kopli
Merit Kopli Foto: Mihkel Maripuu

Postimehe peatoimetaja ja juhatuse esimees Merit Kopli alustab augustis tööd Berliini kultuurinõunikuna. 

Kopli sõnul otsustas ta teha elus kannapöörde, sest tahab anda oma panuse uues valdkonnas. «Olen ajakirjanduses töötanud 25 aastat, neist 15 Postimehes, millest omakorda 11 aastat peatoimetajana. See on pikk aeg ning olukorras, kus Postimees on kindlates kätes ja kõik sujub väga hästi, on õige see muudatus ette võtta,» ütles ta.

Kopli on Tartu Ülikoolis omandanud saksa filoloogi hariduse ning Tallinna Tehnikaülikoolis magistrikraadi ärikorralduses. Ta on pikka aega töötanud meediavaldkonnas ning alates 2005. aastast on ta olnud Postimehe peatoimetaja ning juhatuse liige ja esimees. 

Lisaks on tal varasem Saksamaal õppimise ja töötamise kogemus: 1994. aastal õppis ta Hamburgis ajakirjanduskoolis Henri-Nannen-Schule. 1993. aastal töötas ta Deutsche Welle televisioonis ning  1999. aastal Nordwest Zeitungis Oldenburgis.

Kopli sõnul tuleb Saksamaal õppimise ja töötamise ning pikaajaline ajakirjanduskogemus Eesti kultuuri tutvustamisel kindlasti kasuks. «Saksamaa ja saksa keel on mulle alati südamelähedased olnud. Olen Saksamaal toimuvaga hästi kursis, tunnen ka sealset meediamaastikku. Samuti huvitab mind kultuurivaldkond. Uues ametis saan ühendada need kaks huvi,» ütles Kopli, lisades, et asub uude ametisse täis teotahet ja soovi anda oma panus Eesti kultuuri tutvustamiseks Saksamaal. 

Merit Kopli alustab tööd augustis, kui lõpeb senise kultuurinõuniku Harry Liivranna ametiaeg.

Kultuuriesindaja ülesanne on eesti kultuuri tutvustamine ja kahe maa vaheliste kultuurisuhete hoidmine ja edendamine ning kultuuriekspordi arendamine. Eestil on kultuuriesindajad kokku kuues riigis – Belgias, Saksamaal, Suurbritannias, Prantsusmaal, Soomes ja Venemaal ning lisaks tegutseb osalise koormusega kultuurireferent New Yorgis.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles