Parima praktikakoha konkursil kandideerib 92 ettevõtet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praktikant Natalja, kes jäi ka edaspidi ABBsse tööle.
Praktikant Natalja, kes jäi ka edaspidi ABBsse tööle. Foto: Andres Haabu

Eesti Tööandjate Keskliidu konkursile «Parim praktikakoht», mille raames tunnustatakse esmakordselt Eesti parimaid praktikavõimalusi pakkuvaid ettevõtteid, laekus tähtajaks 92 kandideerimisavaldust.

Konkursile said end esitada ettevõtted ise, kuid üle poolte ankeetidest saatsid kõrg- ja kutseõppeasutused, kes soovisid esile tõsta oma silmapaistvalt häid tööandjatest koostööpartnereid. 

Žürii esimehe, Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsare sõnul näitab aktiivne osalemine, et sellise tunnustamise järele on ettevõtjate seas suur vajadus.

«Ühelt poolt sunnib heade ja oskustega töötajate puudus tööandjaid selle nimel rohkem pingutama, et andekad ja teotahtelised noored tuleksid tööle just nende juurde. Praktika on tihti esimene positiivne kontakt tulevase tööandjaga. Teiselt poolt on tegemist missioonitundega – praktikabaasina tegutsemine ja/või töökohapõhise õppe pakkumine on ettevõtjale lisakulu. Kuid kuskil peavad ju noored koolis omandatud teoreetilisi teadmisi rakendama õppima,» ütles Tamsar.

«Seetõttu on mul eriti hea meel, et tänu konkursile on selgunud, et Eestis on palju tublisid töötajate järelkasvu panustavaid tööandjaid. Eriti teeb rõõmu, et lisaks edukatele suurettevõtetele on praktika pakkumine au sees ka keskmiste ja päris väikeste ettevõtete seas,» lisas Tamsar.

Tamsare sõnul annab parimate praktikakohtade konkurss ettevõtjatele kindla signaali, et heade töötajate nimel tasub pingutada.

«Parimate praktikakohtadena tunnustatud ettevõtetel on kogemusi, mida teiste tööandjatega selles vallas jagada. Samas näitavad nad end vastutustundlike tööandjatena, kes panustavad märkimisväärselt aega, energiat ja ka raha tööjõu järelkasvu arendamisse,» lisas ta.

Võitjad valib viieliikmeline hindamiskomisjon, kuhu kuuluvad Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsar, haridusministeeriumi kantsler Janar Holm, Eesti Personalijuhtimise Ühingu PARE tegevjuht Ene Olle, Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu tööstus- ja haridusvaldkonna juht Pille Meier ja Tallinna Teeninduskooli direktor Meeli Kaldma.

Võitjad kuulutatakse välja märtsikuus.

Parima praktikakoha tunnustuse saanud tööandja saab õiguse kasutada spetsiaalselt välja töötatud märgist oma kodulehel, reklaammaterjalidel, trükistel ja mujal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles