Pomerants rehviaktsioonist: hommikuks olgu hunnik kadunud või alustatakse menetlust (5)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rehviliidu protest rehvide taaskasutussüsteemi vastu.
Rehviliidu protest rehvide taaskasutussüsteemi vastu. Foto: Liis Treimann

Keskkonnaminister Marko Pomerants avaldas sotsiaalmeedias oma pahameelt MTÜ Rehviliidu vastu, kes täna hommikul Tallinnas keskkonnaministeeriumi hoovis rehvide taaskasutussüsteemi vastu protestiaktsiooni korraldas.

«Protestiaktsioone võib teha. Olen pausi välja pidanud! Homme hommikul tööle tulles on keskkonnaministeeriumi ees olevas parklas olev rehvihunnik tooja poolt viidud sinna, kust ta pärineb, või on alustatud KKI (keskkonnainspekstiooni) poolt menetlust jäätmeseaduse rikkumise osas,» kirjutas Pomerants oma Facebooki kontol.

«Menetlemine peaks olema lihtne ja ladus. Meedia on asjaosaliste pilte täis. Olen rääkinud, nagu armastab öelda riigikogu keskkonnakomisjoni liige hr. Rein Ratas,» lisas Pomerants.

Täna hommikul oli Tallinnas keskkonnaministeeriumi hoovis rehvide taaskasutussüsteemi vastu toimunud protestiaktsioon, mille korraldajaks oli MTÜ Rehviliit.

Kuna riik pole Rehviliitu aastaid kuulda võtnud ning ka ettevalmistamisel olevasse jäätmeseaduse muudatustesse Rehviliidu parandusettepanekuid vastu ei võetud, otsustas Rehviliit tuua probleemi sõna otseses mõttes keskkonnaministeeriumi hoovile.

«Enam samamoodi jätkuda ei saa, sest maksupettusega taaskasutustasust kõrvale hiilivad rehvide maaletoojad põhjustavad keskkonnareostust,» põhjendasid korraldajad.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles