Rootsi ei saa enam lubada olukorda, kus saabub 10 000 varjupaigataotlejat nädalas (3)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
13-aastane Mahmud Zaara on üks möödunud aastal saatjata Rootsi saabunud 35 000 alaealisest.
13-aastane Mahmud Zaara on üks möödunud aastal saatjata Rootsi saabunud 35 000 alaealisest. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

Rootsi justiits- ja migratsiooniminister Morgan Johansson ütles neljapäeval ETV uudistesaatele «Aktuaalne kaamera», et sellise olukorra kordumist, kus riiki saabub 10 000 varjupaigataotlejat nädalas, ei saa Rootsi endale enam lubada, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Vaatlejate hinnangul oli möödunud aasta rootslastele emotsionaalne ega jätnud ükskõikseks kedagi. Rootsi saabus möödunud aastal 160 000 varjupaigataotlejat. Möödunud aasta suvel tuli nädalas 10 000 varjupaigataotlejat.

Praegu on see number 700, sest Rootsi on karmistanud migratsioonipoliitikat.

«See on kõrgeim number Euroopas ja meie lähiajaloos, saame sellega hakkama, kuid meeles tuleb pidada ka teist asja, et me saame hakkama, kuid me ei saa hakkama, kui nii palju inimesi tuleb jätkuvalt iga nädal. Seega pidime vastu võtma meetmeid, et arvu vähendada. Kolmas järelm oli see, et me ei saa Rootsit sellisesse positsiooni enam kunagi panna,» nentis Johansson.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles