Venemaa sõjakopter rikkus Eesti õhupiiri (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kopter MI-8.
Vene kopter MI-8. Foto: SCANPIX

Eesti õhuruumi sisenes eile kell 11.55 ilma loata piirivalve Vasknarva kordoni lähistel Venemaa Föderatsiooni kopter MI-8. Välisministeerium kutsus täna välja Venemaa suursaadiku Eestis ja edastas talle protestinoodi.

Kopter viibis Eesti õhuruumis alla ühe minuti. Õhusõiduki transponder oli välja lülitatud ning eelnevalt ei olnud esitatud lennuplaani. Samuti ei olnud kopteril piiririkkumise ajal raadiokontakti Eesti lennuliiklusteenindusega, teatas kaitseväe peastaap.

Politsei- ja piirivalveamet fikseeris intsidendi nii visuaalsel vaatlusel kui ka tehniliste vahenditega. Juhtumi avastamisel kontrollis piirvalve täiendavalt nii Peipsi järve kui kallast, kuid midagi ebatavalist ei tuvastanud.

See oli tänavu esimene kord, kui Venemaa õhusõiduk Eesti õhupiiri rikub. Mullu rikkusid Vene relvajõudude lennukid Eesti õhupiiri kolmel korral.

Venemaa kaitseministeerium lükkas täna Eesti süüdistuse tagasi, kirjutas ERR Uudised.

«18. veebruaril armee õhusõidukid nimetatud rajoonis ei lennanud,» vahendasid Interfax ja TASS Vene kaitseministeeriumi pressiteenistust.

Venemaa saatkonnast Eestis kinnitati TASS-ile suursaadiku välja kutsumist ja protestinoodi kätte saamist. «Eesti pool väidab, et Venemaa helikopter rikkus väidetavalt õhupiiri ja lendas 492 meetrit Eesti õhuruumi ja viibis seal umbes minuti. Meie vastutavad instantsid kontrollivad seda informatsiooni ja me edastame Eestile enda nägemuse juhtunu kohta,» selgitati suursaatkonnast.

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles