Haridusministeerium toetab Sillamäe gümnaasiumi loomist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillamäe munitsipaalgümnaasiumi lepingu allkirjastamine.
Sillamäe munitsipaalgümnaasiumi lepingu allkirjastamine. Foto: Haridus- ja teadusministeerium

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas ning Sillamäe linnapea Jelena Koršunova ja Sillamäe linnavolikogu esimees Ain Kiviorg allkirjastasid täna kokkuleppe, mille alusel toetab haridus- ja teadusministeerium puhta ehk üksnes gümnaasiumiklassidega gümnaasiumi rajamist Sillamäe linnas.

«Lepingu eesmärgiks on rajada Sillamäele uut kvaliteeti pakkuv õppeasutus, kus töötavad kõikidele kvalifikatsiooninõuetele töötavad õpetajad, õpilastele pakutakse nelja õppesuunda ja piisavat arvu valikkursusi,» ütles haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas ministeeriumi pressiesindaja teatel.

«Gümnaasiumi õppekava koostatakse ministeeriumi ja Sillamäe linna ühistööna. Eesmärgiks seatakse nii Sillamäe linna kui ka kogu Ida-Virumaa asutuste ressursside ja kogemuste kasutamine, et sel moel pakkuda õpilastele mitmekesiseid valikkursusi,» sõnas minister.

«Loomulikult läheb gümnaasium ka nõutud määral üle eesti õppekeelele,» lisas minister Lukas. «Tunnustan Sillamäe rahva püüdu olla Eesti haridusmaastiku loomulikuks ja silmapaistvaks osaks. Riik toetab gümnaasiumi tulevikus ka täiendavate vahenditega.»

Vastavalt lepingule abistab haridus- ja teadusministeeriumi rajatava gümnaasiumi kooliraamatukogu koostamist, abistab vajalike õppevahendite hankimisel, võimalusel toetab rahaliselt tulevase gümnaasiumi õppehoone korrastamist.

Aasta alguses sõlmisid haridus- ja teadusministeerium ning Sillamäe linn ühiste kavatsuste protokolli linna koolivõrgu korrastamiseks, oktoobris otsustas Sillamäe linnavolikogu asutada üksnes gümnaasiumiklassidega munitsipaalgümnaasiumi. Uus gümnaasium alustab tööd 2012. aasta 1. septembril praeguse Astangu kooli hoones.

Sillamäe linn on kolmas omavalitsus, mis koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga korrastanud oma gümnaasiumidevõrgu ning mis saavad üksnes gümnaasiumiklassidega
üldhariduskooli. Erinevalt Sillamäe linnast, mis otsustas munitsipaalgümnaasiumi kasuks, rajatakse Viljandisse ja Haapsallu riigigümnaasiumid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles