Teise astme kohus kuulutab koolitulistamise otsuse märtsis

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtuprotsess Paalalinna koolis õpetaja tapnud noormehe üle.
Kohtuprotsess Paalalinna koolis õpetaja tapnud noormehe üle. Foto: Aivar Aotäht

Tartu ringkonnakohus teeb koolitulistamise kriminaalasjas oma otsuse teatavaks hiljemalt 31. märtsil.

Täna arutati ringkonnakohtus maakohtu otsusele esitatud apellatsioone. Kõik osalised jäid varem esitatud seisukohtade juurde. Kohtuistung oli alaealise süüdistatava ja kannatanute eraelu kaitseks kinnine.

Maakohtu otsuse vaidlustasid ringkonnakohtus nii ​süüdistatava kaitsja vandeadvokaadi abi Mihkel Gaver, kui ka Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Kaire Hänilene ja kannatanute esindaja vandeadvokaat Margo Normann ning tsiviilkostja esindaja vandeadvokaadi abi Birgit Sisask.

Kaitsja taotles oma kaitsealuse süüdimõistmist provotseeritud tapmises ja talle kergema karistuse mõistmist. Alternatiivina palus kaitsja vähendada süüdistatavale tapmise eest mõistetud karistust. Lisaks palus kaitsja kergemat karistust tulirelva ja padrunite ebaseadusliku käitlemise süüdistuses ja esitatud tsiviilhagide läbi vaatamata või rahuldamata jätmist. 

Prokurör palus tühistada maakohtu otsustuse asitõendi revolvri tagastamiseks selle omanikule, süüdistatava isale. Prokurör taotles tulirelva konfiskeerimist.

Kannatanute esindaja taotles esitatud tsiviilhagide väljamõistmist kogu ulatuses. Tsiviilkostja esindaja palus jätta tsiviilhagid täielikult rahuldamata või alternatiivselt saata kriminaalasi tsiviilhagi puudutavas osas maakohtule uueks arutamiseks.

Tartu maakohus tunnistas eelmise aasta 20. oktoobril 16-aastase noormehe süüdi Viljandi Paalalinna kooli õpetaja tapmises ning tulirelva ja padrunite ebaseaduslikus käitlemises. Maakohus mõistis süüdistatavale üheksa-aastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles