OÜ Odini Lapsed asutanud advokaat ootab ärile uut omanikku (1)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1905. aasta illustratsioon, mis kujutab Norra mütoloogias ühe peajumalana tuntud Odinit troonil istumas. Tema kõrval võib näha kahte ronka ja hunti, kes teda saatsid. Viikingiaegses Skandinaavias oli Odin sõja, surma, tarkuse, ennustamise, nõidumise ja poeesia jumal.
1905. aasta illustratsioon, mis kujutab Norra mütoloogias ühe peajumalana tuntud Odinit troonil istumas. Tema kõrval võib näha kahte ronka ja hunti, kes teda saatsid. Viikingiaegses Skandinaavias oli Odin sõja, surma, tarkuse, ennustamise, nõidumise ja poeesia jumal. Foto: SCANPIX

Advokaat Jaak Oja kinnitab, et tema 29. jaanuaril asutatud osaühing Odini Lapsed ei ole kuidagi seotud omaalgatusliku jõuguga Odini sõdalased ja ta ei tunne ühtegi selle sõdurit, kuid huvi korral on valmis oma äri neile koos nimega maha müüma.

Advokaadibüroo Oja, Nõu ja Partnerid advokaat ning OÜ Odini Lapsed juhatuse liige Jaak Oja selgitas, et Tallinnasse Liivalaia tänavale asutatud 2500-eurose põhikapitaliga osaühingu nimi sai juba varem välja vaadatud ja seda pelgalt ajaloohuvist lähtudes.

«Meil pole peale Taara kedagi ja Taara ei ole konkreetne isik. Odini haud on meil olemas. Osmussaar on tegelikult Odini auks nimetatud. Vanade Skandinaavia pärimuste järgi Odin maeti sinna, nii et Odin on Eestiga väga tihedalt seotud ja need sõdurid ei puutu siin üldse asjasse,» rääkis Oja, keda huvitavad eriti vanad Skandinaavia jumalused.

Ühtegi Facebookis registreerunud Odini sõdurit 62-aastane mees ei tunne ega pole nendega suhelnud, Soomes tekkinud liikumine teda ei huvita. «Kui ma peaksin muutuma ekstreemsete vaadetega isikuks ja ennast lõplikult välja vihastan, siis…» muigas aastatel 1995–2006 erakonda Libertas Eesti kuulunud Oja. 24. veebruaril ta Tallinnas korraldatavale tõrvikurongkäigule igatahes minna ei plaani.

OÜ Odini Lapsed tegevusaladeks on märgitud nõupidamiste ja messide korraldamine. «Kaudselt ma võin ju nende Odini sõdalaste koosolekuid ja kongresse ka korraldada,» hakkas Oja naerma.

Mees selgitas, et tema klient oli soovinud Eestis messe korraldada, kuid muutis ühtäkki meelt ja kaalub oma ettevõttega hoopis Lätti minemist. Osaühingus aktiivset tegevust hetkel ei toimu. «Kui Odini sõdalased tahavad ära osta ja oma MTÜd kokku ei saa, siis ma võin ju ära anda,» pakkus Oja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles