Lätis avariis raskelt viga saanud Tõnis Rüütel paraneb jõudsalt

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKFLi tegevdirektor Tõnis Rüütel.
EKFLi tegevdirektor Tõnis Rüütel. Foto: Peeter Langovits / Postimees

12. jaanuaril Lätis Liepaja maanteel juhtunud rängas liiklusõnnetuses raskelt viga saanud Eesti Kinnisvarafirmade Liidu (EKFL) tegevdirektor Tõnis Rüütel viibib hetkel kodusel ravil ja tegeleb juba aktiivselt tööasjadega.

Riias Gaiļezersi haiglas jaanuaris mitu nädalat ravil viibinud Rüütel toimetati kuu lõpus taastusravile Tallinnasse Ida-Tallinna keskhaiglasse. Hiljuti pääses Rüütel kodusele ravile ning praegu täidab ta juba ametiülesandeid.

«Olen nüüd kodusel taastusravil, edenen hästi ja olen ülitänulik Ida-Tallinna keskhaigla tohtritele. Seda, mida alustasid erakordselt hästi Läti tohtrid, jätkasid Eesti tohtrid, ja tulemus on juhtunut arvestades suurepärane,» ütles Rüütel Postimehele.

Tööasjadega tegeleb Rüütel praegu jõudumööda, kuid lubas varsti juba päriselt tööle naasta. «Olen üsna reibas. Liikumisega on natuke raskusi, kuid saan liigutud. Võib-olla väsin natuke kiiremini kui enne,» rääkis Rüütel. «Muidu olen aga töö- ja ühiskonnaasjadega kursis ja löön neis aktiivselt kaasa.»

Eelmisel nädalal sai ta mitu head uudist, mis on teda motiveerinud ja aidanud kiiremini kosuda. Näiteks valiti Eesti Tööandjate Keskliidu üldkoosolekul järgmiseks kolmeks aastaks volikogu, kuhu Rüütel taas valituks osutus. «See aitas motivatsiooni tõsta,» rõõmustas ta.

Ka läksid tema lapse sisseastumiskatsed edukalt, mis omakorda talle rõõmu valmistas.

Veelgi rohkem heategemist

Õnnetuse hetke mäletab Rüütel hästi, kuid püüab sellele mitte mõelda. «Olin mõistuse juures ja mäletan, kuid see pole asi, mida tahaks mäletada,» ütles ta.

Rüütel tõdes, et see õnnetus on kindlasti tema elu muutnud. «Panen rohkem ümbritsevat tähele ja tegelen ilmselt veelgi süvenenumalt heategevusega,» märkis ta.

Möödunud nädalal jõudis Rüütlini veel üks meeldiv uudis. Nimelt valis kultuuriministeerium ta kultuurisõbraks 2015. Kultuuriminister Indrek Saar tunnustas kokku 33 ettevõtet ja eraisikut ehk kultuurisõpra, kes on möödunud aasta jooksul kultuurivaldkonda enim toetanud.

Seegi tiitel on heategevusega seotud. Mullu oma 60. juubelit tähistanud Rüütel otsustas sel puhul teha Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiale (EMTA) auväärse annetuse ning ostis EMTA raamatukogule Nico Casteli koostatud ooperilibretode ingliskeelsete tõlgete komplekti. See on suur abimees nii lauluõppuritele, ooperilauljatele, lavastajatele kui ka dirigentidele.

«Küllap see oli ka põhjus, miks kultuuriministeerium mind ära märkis,» pakkus ta.

12. jaanuaril olid Tõnis Rüütel ja tema ehitus- ja kinnisvaraettevõtjast sõber Mati Heinsar teel Leetu, kuid sinna nad ei jõudnudki. Keskpäeval juhtus ränk liiklusõnnetus Liepaja-Riia maantee 79. kilomeetril Blīdene vallas Brocēni piirkonnas, kus silokoormat vedanud traktor sõitis kohaliku politsei teatel otsa Heinsare juhitud sõiduautole Mercedes-Benz.

Kokkupõrke tagajärjel hukkus noortespordi tulihingeline toetaja Mati Heinsar. Tema kaasreisijaks olnud EKFL-i tegevdirektor ja Eesti Hasartmängude Korraldajate Liidu juhatuse liige Tõnis Rüütel sai raskelt viga. Viga said ka mõlemad traktoris viibinud inimesed. Kõik kannatanud toimetati haiglasse.

Esialgseil andmeil võis liiklusõnnetuse põhjustada vale kiiruse valik. Samas ei välista võimud, et oma rolli mängisid libedad teeolud, mistõttu võis traktor kalduda vastassuunda.

Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab välja uurimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles