Vabariigi aastapäeva tähistamine algas piduliku rivistusega sisekaitseakadeemias

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuhatkond Sisekaitseakadeemia kadetti ja töötajat kogunes täna pidulikule rivistusele, et tähistada Eesti Vabariigi aastapäeva. Ühtlasi oli see avapauguks kõigile vabariigi sünnipäeva tähistamise üritustele.

Kogu akadeemia pidulik ühisrivistus on Sisekaitseakadeemia uus traditsioon, millel osalesid kõik õppeüksused. Rivistusest võtsid osa ka akadeemiat 24. veebruari kaitsejõudude paraadil esindav üksus, Politsei- ja piirivalveameti orkester ning Kaitseväe ühendatud õppeasutuste liputoimkond.

Akadeemia pidulik rivistus oli ühtlasi ka kadettide paraadiüksuse peaproov. Ühiselt lauldi rivistusel nii Eesti Vabariigi hümni kui ka tudengihümni Gaudeamus.

Ühtlasi anti parimatele Sisekaitseakadeemia tudengitele ja teenistujatele aumärgid, tänukirjad, uued auastmed ja stipendiumid. Kõnesid pidasid rektor Katri Raig, ministrid Hanno Pevkur ja Urmas Reinsalu, politseijuht Elmar Vaher, päästeameti ning maksu-ja tolliameti peadirektorid ja vanglateenistuse juht Priit Kama.

Õhtul tähistatakse rivistust ka ilutulestikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles