Uuring: enamik Eesti elanikest toetab pagulaste tõttu vaba liikumise piiramist (17)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minna, et tagasi tulla? Reisijad Tallinna Lennujaamas.
Minna, et tagasi tulla? Reisijad Tallinna Lennujaamas. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti elanikest ligi 60 protsenti on nõus loobuma viisavabast liikumisest Euroopa Liidus (EL), et piirata pagulaste levikut Euroopas, selgub uuringufirma TNS Emor BNSi tellimusel läbi viidud küsitlusest.

Küsitletutest 59,4 protsenti ütles, et on kindlasti või pigem nõus loobuma viisavabast liikumisest Euroopa Liidus (EL), et piirata pagulaste levikut. Viisavabast liikumisest ei olnud nõus loobuma 31,7 protsenti inimestest.

Pagulaste liikumise piiramise nimel ELis viisavabast liikumisest loobumist toetavad pigem naised ja mitte-eestlased, kellest vastavalt 61,8 ja 65 protsenti on selle poolt. Viisavabast liikumisest loobumist ei toeta naistest 28,4 ja mitte-eestlastest 24,1 protsenti.

Meeste ja eestlaste seas toetas pagulaste leviku piiramise nimel ELis viisavabast liikumisest loobumist vastavalt 56,9 ja 56,8 protsenti küsitletutest. Viisavabast liikumisest loobumise vastu oli meestest 35,3 ja eestlastest 35,2 protsenti.

Oma eelistust ei osanud öelda 8,9 protsenti kõigist küsitletutest ning 7,9 protsenti meestest, 9,9 protsenti naistest, 8 protsenti eestlastest ja 10,9 protsenti mitte-eestlastest.

Kokku küsitles Emor 1930 Eesti elanikku vanuses 15-74 aastat.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles