Erikütusega külateed lahti ajanud põllumehele tehti trahvihoiatus

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erimärgistusega kütus lumekoristustöödel.
Erimärgistusega kütus lumekoristustöödel. Foto: Urmas Nemvalts

Maksu- ja tolliamet karistas hoiatusega Läänemaal Ristil traktoristist põllumeest Elvo Leppmaad, kes kasutas teede lumest lahtilükkamisel erimärgistusega kütust.

Läänemaad tabanud tiheda lumesaju ja tuisu ajal kasutas tolliametnike sõnul Leppmaa teede lahtilükkamisel erimärgistusega kütust, vahendas Reporter.ee.

«Hommikul sai juba hele kütus sisse pandud, aga tehases on traktor valmis tehtud ja mul ei ole mitte mingit võimalust liisingtraktorit ümber ehitada, et sinna lisapaaki peale panna. Täna lükkan lund, homme lähen sööta vedama, ei ole võimalik, et ma iga päev hakkan paaki tühjaks imema ja kütet vahetama,» selgitas Leppmaa.

Eriotstarbelist diislikütust on traktoris lubatud lume koristamisel kasutada vaid juhul kui tee lumast puhtaks lükkamine on vajalik näiteks loomalauta pääsemiseks. Põllumehel, kes tahab aga ametlikult külateed lahti lükata, tuleb enne tööle asumist tõmmata kütusepaak erikütusest tühjaks.

Seekord pääses Leppmaa hoiatusega, kuid ähvardus jäi õhku.

Trahvisummad on aga soolased. Füüsilisele isikule võib rikkumise eest määrata kuni 18 000 krooni trahvi.

Maksu- ja tollimaeti tollikorralduse osakonna juhataja Urmas Järg kinnitas, et amet ei trahvi põllumehi, kes on erakordse lumerohkuse tõttu omavalitsusele appi tõtanud. Kui aga on tegevust äritegevusega, siis kehtivad kõikidele sahkadele ühesugused tingimused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles