Maanteeamet plaanib öiste teehooldusnõuete karmistamist

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libedus.
Libedus. Foto: Liis Treimann

Maanteeamet soovib lähinädalatel karmistada öiseid teehooldusnõudeid, kuna praeguste tingimuste järgi on libeduse- ja lumetõrje öösel oluliselt aeglasem kui päeval, põhjuseks on hiljuti Ida-Virumaal toimunud kaks ränka bussiõnnetust.

Eestis on teehooldus reguleeritud tee seisundinõuete määrusega, mille uus variant jõustus möödunud suvel, maanteeamet on aga tunnistanud, et nii mõneski teehoolduslepingus on sees vanad nõuded ning uue määruse järgi veel ei tegutseta, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Maanteeameti peadirektori asetäitja hoolde alal Tarmo Mõttus rääkis, et kõik teehooldajad, sealhulgas vanade lepingutega partnerid, üritavad täita uue määrusega seatud tingimusi.

Lux Expressi juhatuse esimehe Hannes Saarpuu sõnul pole aga pärast nende bussidega juhtunud õnnetusi teeolud paremaks läinud.

Mõttuse sõnul võiks kaaluda, et tulevikus kehtiksid öösel teehooldusele samad tingimused nagu päeval ning tema sõnul võiks taoline otsus tulla isegi lähinädalatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles