Kerry õnnitles Eestit iseseisvuspäeva puhul

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Kerry.
John Kerry. Foto: Reuters/ScanPix

Ameerika Ühendriikide välisminister John Kerry õnnitles president Barack Obama ja ameerika rahva nimel Eesti inimesi vabariigi 98. aastapäeva puhul.

«Edastan president Obama ja Ameerika Ühendriikide rahva poolt Eesti rahvale oma kõige soojemad õnnitlused teie Vabariigi asutamise aastapäeva puhul 24. veebruaril,» kirjutas riigisekretär John Kerry oma avalduses.

«NATO liitlastena teevad meie kaks riiki tihedat koostööd rahu, vabaduse ja heaolu edendamiseks maailmas. Eestlased võivad olla uhked lugupidamise üle, mida nende riik on teeninud tänu oma demokraatlike institutsioonide tugevusele, osalusele rahvusvahelistes rahuvalve missioonides, oma vankumatu toetuse eest Euroopa integratsioonile ja transatlantilisele ühtsusele ning oma juhtkohale innovatsiooni, e-valitsemise ja küberturvalisuse edendamisel,» kirjutas Kerry. «Eestit võib samuti imetleda tema saavutuste eest kunstide valdkonnas, kaasaarvatud auhinnatud filmitegijad ja austusväärne helilooja Arvo Pärt,» lisas USA välisminister.

«Alates Eesti iseseisvumisest 1918. aastal, läbi kuumade ja külmade sõdade on Ühendriigid ja Eesti jäänud usaldusväärseteks partneriteks ja sõpradeks. Sel puhul, ajal kui me austame neid, kelle mineviku ohverdused ja tulevikulootused on teinud Eesti vastupidavaks ja elujõuliseks riigiks nagu ta praegu on, soovin ma Eesti inimestele kõike paremat,» lõpetas Kerry oma õnnesoovid Eestile vabariigi aastapäeva puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles