Kaitseministeeriumi õigus- ja haldusküsimuste asekantsleriks saab Erki Kodar

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Kodar
Erki Kodar Foto: Kaitseministeerium

Kaitseministeeriumi õigus- ja haldusküsimuste asekantsleri ametikohale asub alates 1. märtsist Erki Kodar, kes võitis sellele kohale korraldatud konkursi.

«Erki Kodar hakkab juhtima kaitseministeeriumi õigus- ja haldusküsimuste blokki, mis on kogu maja närvisüsteem ja tagab kõigi teiste valdkondade toimimise,» ütles kaitseminister Hannes Hanso. «Erki on ennast tõestanud nii tugeva õiguseksperdi kui ka hea juhina ning sobib sellesse ametisse suurepäraselt.»

Erki Kodar alustas tööd kaitseministeeriumis üle kümne aasta tagasi õigusosakonna juristina. Ta on töötanud õigusosakonna juhatajana ja juhib praegu NATO ja Euroopa Liidu osakonda. 2014. aastal hinnati ta Kaitseministeeriumi parimaks osakonnajuhatajaks ning ta on olnud töötajate poolt valitud esindaja usaldusisikuna.

Kodar on lõpetanud Tartu Ülikooli õigusteaduskonna ning täiendanud end erinevatel relvakonfliktiõigust puudutavatel kursustel ja seminaridel. Ta on läbinud Balti Kaitsekolledži kõrgema juhtimiskursuse ning tal on käsil magistriõpingud USA Army War College’is strateegiliste uuringute valdkonnas.

Lisaks tööle kaitseministeeriumis on Kodar alates 2005. aastast olnud akadeemiliselt aktiivne, õpetades Tartu Ülikooli õigusteaduskonnas relvakonfliktiõigust. Ta on publitseerinud teadusartikleid relvakonfliktiõigusest ja küberõiguse vallas Baltic Yearbook of International Law’s, Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste Toimetistes ja Martensi Seltsi Toimetistes. Kodar on 2012. aasta Eesti Vabariigi põhiseaduse kommenteeritud väljaande riigikaitse peatüki juhtivautor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles