Raivo Aeg spioonide tabamisest: ilus kingitus riigi sünnipäevaks (2)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Aeg.
Raivo Aeg. Foto: Mihkel Maripuu

Endine kapo peadirektor ja praegune riigikogulane Raivo Aeg (IRL) usub, et kolme Vene spiooni tabamine ei näita mitte Venemaa eriteenistuse suurenenud agressiivsust, vaid meie eriteenistuse targemaks saamist.

Seda, kas kolme Vene spiooni kohtuotsused avaldati täna planeeritult päev enne vabariigi aastapäeva, ei osanud Aeg öelda. «Eks riigiprokuratuur ja kaitsepolitsei on seda mõelnud, aga isegi kui see oli niimoodi mõeldud, siis mis selles halba on – ilus kingitus riigi sünnipäevaks,» leidis Aeg.

Endine kapo peadirektor usub, et Vene eriteenistuse FSB huvi pole sugugi suurenenud, vaid pigem on targemaks saanud meie eriteenistus. «Nad oskavad neid kaastöötajaid ja agentuure paljastada. Küllap see huvi on ikka kogu aeg olnud. Arvestades seda positsiooni, millelt FSB endise KGB näol siit lahkus, oli neil ääretult hea see agentuur siia maha jätta ja vahepeal uinutada ja nüüd uuesti äratada,» lausus Aeg.

See, et FSB kurjategijatega koostööd teeb, ei tule talle üllatusena. «Võtame kas või Tšetšeenia presidendi Kadõrovi – suuremat kõrilõikajat annab otsida, kellega FSB kindlasti koostööd teeb,» märkis Aeg.

Aeg nentis, et raske on kommenteerida ka seda, kas loetud päevad varem Venemaal spionaaži eest süüdistuse saanud Eesti ärimees Raivo Susi võis kellegi heaks töötada või mitte.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles