Matti Maasikas: välispoliitika peab käima sisepoliitikast ees

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Presidendilt Valgetähe III klassi teenetemärgi saanud diplomaat Matti Maasikase sõnul tasub meeles pidada, et iseäranis väikeriigi puhul on välispoliitilised sammud tähtsamad, kui sisepoliitilised nagelemised.

Välispoliitiliselt keerulistel aegadel soovitab Maasikas olla avatud, hoida kogu aeg silmad lahti ja jälgida seda, mis maailmas toimub. Maasikase hinnang Eesti sisepoliitikale ning võimele reageerida välispoliitilistele muutustele oli aga väga konkreetne: «see, mida Bismarck ütles kunagi palju suurema riigi kohta, see kehtib väikese riigi kohta veel eriti: välispoliitika peab käima sisepoliitikast ees. Välispoliitilised sammud on tähtsamad, kui sisepoliitilised nagelemised.»

Mis puudutab teenetemärgi saamist, siis loeb Maasikas seda tunnustuseks kogu Eesti diplomaatiale. «Ma pean ütlema, et diplomaadil on president Ilvese käest ekstra hea seda märki saada, sest sa tead, et see on ka välispoliitika professionaali tunnustus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles