Kilk: mina küll ei tea, kas Savisaar saab Venemaalt raha

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa Raudteede juht Vladimir Jakunin (vasakul) ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar.
Venemaa Raudteede juht Vladimir Jakunin (vasakul) ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Foto: Sergei Trofimov / Den za Dnjom

Ettevõtja Rein Kilk rõhutas vastuseks ajakirjanik Ainar Ruussaare tõdemusele, et on ju üldteada fakt, et Edgar Savisaar küsib ja saab Venemaalt raha, et tema seda küll ei tea.

Kilk leidis Kuku raadio saates «Keskpäevatund», et skandaal ei ole meie ühiskonnale hea ja elame nüüd juskui mürgises keskkonnas.

Tema meelest on kogu loos kaotajaks meie riik ja lolliks on tehtud oma rahvas, riik ja eriteenistused. Kilk märkis, et kindlasti naeraravad Venemaa ametkonnad end praegu ribadeks ja tulevikus saab lugeda Wikileaksi paljastustest, kuidas diplomaatiline korpus meie üle naerab.

Ajakirjanik Argo Ideon leidis irooniliselt, et Edgar Savisaar on ju aus inimene, kui ütleb pressikonverentsil otse välja, et on Venemaalt küsinud ja saanud 1,5 miljonit eurot, näitab paberi ette ja kinnitab, et see raha on tema valimisürituse jaoks.

Ta tuletas meelde neljapäevast pressikonverentsi, kus Savisaar ütles, et «selles linnaosas (Lasnamäel) elab 115 000 inimest, suur osa neist õigeusklikud, ja neile on tähtis saada valimiste eel positiivne impulss selle kiriku valmimisest.»

«Mina tahan aru saada, kas see kapo briifing on riigisaladus või ei. Kui see kapo briifing pole riigisaladus, miks me sellega siis tutvuda ei saa, kui sellest nii vabalt räägitakse,» küsis Kilk.

«Tegelikult pole ju varem teada olnud, et Savisaar saab Venemaalt raha, mina seda küll ei tea, näidake kindlaid fakte,» nõudis ta.

«Kui meil pole fakte, aga räägitakse, et keegi on teise riigi mõjuagent, siis saab ju järgmine kord igaühe kohta samuti väita ilma faktideta,» tõdes Kilk.

Kilk lisas, et kapo peaks ennast valimistest distantseerima, kas siis algatama kriminaalasja Savisaare suhtes või teatama, et kõik ajakirjanduses avaldatu on vale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles