Harjumaal on 33 suurõnnetuse ohuga ettevõtet

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statoili tankla.
Statoili tankla. Foto: Elmo Riig / Sakala

Harjumaal on 2015. aasta seisuga kokku 33 suurõnnetuse ohuga ettevõtet ja 56 ohtlikku ettevõtet, kõige rohkem suurõnnetuse ohuga ja ohtlikke ettevõtteid asub Muuga sadamas, Maardus, Paldiskis ja Tallinnas.

Päästeameti kriisireguleerimise büroo juhataja Kristian Sirbi sõnul on tavapärane, et linnas ja linna lähistel sellised ettevõtted asetsevad, see on nii ka teistes Euroopa riikides ning aasta-aastalt ohtlike ettevõtete hulk Harjumaal tema sõnul oluliselt muutunud ei ole, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Valdavalt tegelevad sellised ettevõtted tootmise ja kemikaalidega ja siia saab liigitada veel tavalised kütusetanklad.

Riigikogu keskkonnakomisjoni esimees Rainer Vakra ütles ERRi uudisteportaalile, et elu ohtlike ettevõtete keskel on paratamatus, Vakra sõnul on küsimus selles, kas omal ajal on need ettevõtted just kõige õigematesse piirkondadesse planeeritud, nüüd aga on üsna keeruline neid ümber asustada.

Vakra viitas veel, et 2015. aasta lõpus võttis riigikogu vastu uue kemikaaliseaduse, milles on sätestatud, et suurõnnetuse ohuga ettevõtted peavad oma tegevusega kaasnevaid riske hindama, rakendama vajalikke ettevaatus- ja ennetusabinõusid ning seda kõike kajastama ka vastavas dokumentatsioonis.

Igal inimesel on võimalik vaadata internetist Maa-ameti kodulehelt kaardirakendust, kus on kuvatud kemikaaliseaduse mõistes ohtlikke ja suurõnnetuse ohuga ettevõtteid, nende mõjualasid ning seotud info.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles