Galerii: Oleviste kirikusse kogunes jumalateenistusele üle 300 vähekindlustatud inimese

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Olevise kirikus täna korraldatud Vabariigi aastapäeva kontsert-jumalateenistusele kogunes üle 300 kodutu ja vähekindlustatud inimese.

Oleviste hoolekande esinaise Riina Solmani sõnul on vajadus taoliste ürituste järel tuntav, sest abivajajad saavad lisaks kohvilauale ka vaimutoidu ja lugupidava kohtlemise osaliseks.

 «Täna esines kirikus endine narkomaan, kes veel mõned aastad tagasi oli abivajajate seas, kuid on praeguseks taas tegus ühiskonna liige,» rääkis Solman. «See on tunnistuseks, et kodutute või seadusega pahuksis olnutega on mõtet tegeleda ning püüda neid elule tagasi võita.»

Solman rääkis, et Eestis on abi vajavate inimeste jaoks rehabilitatsiooniprogrammid olemas, näiteks Lootuse külas. «Riik astub järjest enam samme nende igapäevaellu tagasi pöördumise aitamiseks, kuid vaja oleks ka kaaskodanike mõistmist ja heatahtlikkust.» 

Vabariigi aastapäeva jumalateenistusel esinesid abivajajatele lauljad Reet Linna, Brit Kerbo ja Ott Indermitte RAM-st, EMTA õppejõud ja kandlemängija Kristi Mühling ning kitrarrist Are Jaama. Päevakohase sõnavõtuga esinesid riigikogu liige Viktoria Ladõnskaja ja Tallinna Kesklinna vanem Alar Nääme. Teenis pastor Ülo Niinemägi.

Küpsetiste ja võileibadega toetasid Eesti Keskkonnateenused, Tallinna Kesklinna valitsus, Sotsiaaltöö keskus Sõbra käsi, Toidupank ja paljud linnakodanikud, samuti toetasid AS Nurmiko, Kaitseliit ja vabatahtlikud..

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles