Kohtla-Järvel koonduvad venelased tasuta eesti keele kursustele

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keeleõpikud.
Keeleõpikud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Paljud Eestis elavad venelased ei pea paljuks pärast pikka tööpäeva tuupida meie rasket grammatikat.

Euroopa sotsiaalfondi ja Eesti riigi rahadega on Eestis loodud täiskasvanud inimestele aina uusi ja muide tasuta õppimisvõimalusi. Selles programmis tegutsevad vabahariduskeskused, vahendas Reporter.ee.

Näiteks Kohtla-Järve Slaavi gümnaasiumis õpetatakse venelastele Eesti keelt ja seda tasuta.

Koolituskeskuse rahva sõnul on huvi taoliste kursuste vastu väga suur. Paraku nõutakse ehk õppuritelt liiga palju. Plaanis pole neist ju eesti filolooge teha, vaid anda elementaarne riigikeele kiirkursus, et inimene hakkama saaks.

«Nõudmised on väga raskeks muutunud. Üks asi on keelt õpetada keele pärast, teine on eksami tarbeks. Eksamid on nii raskeks tehtud,» rääkis eesti keele õpetaja Renata Laas.

Täiskasvanutele loodud tasuta õppimisvõimalusi on kõikides maakondades. Kõikidel koolitustel kokku osaleb vähemalt 40 000 inimest. Õpetajate hinnangul peaksid Eesti riik ja Euroopa sotsiaalfond sama joont jätkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles